Miun Perhe

Leijona: aviopuoliso Aivovasara: kani Lapset: Jupu, Napsu, Nupsu & Romy

tiistai 31. maaliskuuta 2009

Today I woke up fat.

Silmät vetävät kieroon kun yritän keskittyä aamun toiseen tupakkaan. Tee odottaa vielä juojaansa, puurot meni aikoja sitten suoraan kattilasta vessanpönttöön tarkistettuani ensin, että molemmat isä ja Leijona vetävät vielä tyytyväisenä sikeitä. Hinkkaan kattilaa, mutta vain niin kevyesti, että siihen jäi kökkääntyvä ja paikalleen kuivuva hiutalereunus. Pakkaan laukkuuni luumuja ja maitorahkaa, meinaan käydä itkemään, kun olenkin jo syönyt kaikki viilit, maitorahkassa on puolet enemmän kaloreita.
Ulkona tuiskuttaa lunta, vedän hupun päähän, silti uusi punainen väri päässäni vuotaa naamalleni. Bussi ei sentään ole myöhässä, mutta sitäkin täydempi. Olin juuri ehtinyt haaveilla pyörällä menemisestä töihin, ja sitten tulee tällainen ilma. Sukat märkänä.
Yritän keskittyä töihin, mutta pää on täynnä usvaa. Tarkistan juuri saapuneen viestin, Leijona lähettää sydämen, kai se on herännyt, se tietää kuinka paljon vihaan tällaista keliä. En laita sille mitään takaisin, olen liian huonovointinen. Istun kahvipöydässä pullatarjotin nenäni alla, kuola herahtaa suupieleen kun ajattelen sitä esanssista kanelinmakua. Otan yhden, kun tarjotaan, sivelen sen kurttuista pintaa jokseenkin hajamielisenä, silmiin koskee vieläkin, samoin päähän, polveen; jatkan teeni juomista, vaikka se poltteleekin kieltä. Nyppäisen palan pullasta ja laitan sen suuhuni. Suuhuni, joka on sylissäni makaava paperi, jonka työnnän kolmen muun palasen jälkeen tyhjentyneeseen teekuppiini. Vilkaisen hermostuneena kelloa ja nousen puolikas pulla kädessäni. Otan sen mukaan työpisteeseeni, murustan roskakoriin ja nuolaisen sitten sormiini tarttunutta sisältöä. Hyvää.
Nousen mennäkseni pesemään käsiäni, rojahdan kuitenkin maahan, onneksi ovi on kiinni, kukaan ei näe. Vedän polvet syliini ja hengittelen pitkiä henkäyksiä. Saan avattua ikkunan ja noustua istumaan tuolilleni. Odottelen rytmihäiriön rauhoittumista, otan lääkettä, odotan hieman lisää.
Päivitän ruokapäiväkirjani:
aamupuuro 140 kcal, tee
pulla 140 kcal, tee
jukurtti 60 kcal


Valmiiksi lisään sinne jo
maitorahka ~160 kcal
3 luumua ~90 kcal


=590

+

Kotona
200 grammaa kasviksia 60 kcal
2 leipää juustolla ja kasvisrasvalla 200 kcal
omena 40 kcal
kaakao 100 kcal
raejuustoa 160 kcal


= 1150 kcal

Vaikkei ravintoterapeutti tule olemaan merkinnöistä tyytyväinen, tiedän, että Leijona on vähän ylpeä kun se tarkistaa ennen nukkumaan menoa, että olen osannut laskea oikein. Välillä laitan tahallani luvun väärin, se pörröttää päätäni nauraen ja sanoo, että 20 + 70 on 90 eikä 80.

Ei kommentteja: