Miun Perhe

Leijona: aviopuoliso Aivovasara: kani Lapset: Jupu, Napsu, Nupsu & Romy

perjantai 12. helmikuuta 2010

Surkeiden sattumusten sarja

Rips risps raps
Savuja

-

Koko päivän on ollut se olo. Että kohta ollaan pulassa.

Toistelen samoja asioita, päässäni ja suustani. Kello ei kulje minnekään, tai sitten laskin minuutteja juuri tähän aikaan hetki sitten. En muista, unohdan, askeleet kaikuvat päässä, koskee kylkeen eikä askel kanna, jalka tömähtää maata vasten tum tum tum ja se saa tärykalvot tanssimaan polkkaa.

Juon kaksi kaljaa koulun jälkeen, irkkupubissa, pakastimesta saadulla käteisvakuulla. Vaikka luotankin siihen, elämäni ensirakkauteen äitin jälkeen. Minun Katinkultaani, jolla on syvät hymykuopat ja sille tulee ryppyjä silmien alle kun se nauraa ja sitten kikattaa eikä osaa lopettaa.
Nojaan siihen ja poltetaan tupakkaa penkillä.
Bussissa haisee elämälle.
Siivoan, pesen, hinkkaan, sulatan kumihanskan hellalla.
Vien roskat ja osan pahveista ja keräyspaperista pois.
Saunassa on hiki ja rentoutunut olo, voisin nukahtaa, mutta häiritsee käytävän mekkalointi.

Rintaa pistää ja hengästyttää kävellä vanhalta kodilta uudelle kodille, ahdistaa vieläkin, on ahdistanut koko päivän mennä siivoamaan vanha asunto, kalja helpotti vain vähän.

Ostan hiivaa ja maitoa ja kermaa ja hilloa.
Kotona muistan ettei ole kardemummaa ja kipitän Robinhoodille viisi minuuttia ennen sulkemisaikaa.
En löydä jauhoja kaapeistani ja suututtaa ja en tiedä miksi olen niin sekaisin, soitan itkupuhelun Pikkuiselle, se lupaa lainata. Juoksen sen oven taakse, poltetaan savut ja katson ensimmäisen kerran kolmeen vuoteen Salatut Elämät. Saan mansikkatomusokerilla kuorrutetun muffinin.
Pelottaa kävellä puolen kilometrin matka kotiin, autopilotti toimii, ai niin olen tässä kohtaa jo, voi että miksei tämä tie koskaan lopu, miksi juoksen toffeessa...

Pullataikinaa,
mokkapalataikinaa.

Liian iso pelti yhdelle annoksia mokkapaloja.
Hyviä pullia.
Laskiaispullia niistä tulee.
Tomusokeria ei ole tarpeeksi, miten aina osaankin tehdä maailman rumimpia mutta maukkaimpia leivonnaisia? Mikään ei sillä alalla onnistu ulkoisesti, mutta mausta ei ole koskaan tarvinut valittaa.

Aika ei kulje eikä pää selvene. Olisikin humalassa, olisikin kännissä eikä vaan sekaisin päästään.

Ei kommentteja: