Miun Perhe

Leijona: aviopuoliso Aivovasara: kani Lapset: Jupu, Napsu, Nupsu & Romy

maanantai 13. huhtikuuta 2009

Yritän olla kiltti poika

Yöunet oli lyhyet ja huonot, vaikka kuinka väsytti. Ja väsyttää edelleen. Nenä vuotaa ja tupakkaa tekee koko ajan mieli. Yritän olla jatkuvasti sortumatta mielitekoihin: syön sen sijaan.
Aamupala oli valtaisi, myös toinen aamupala. Ja nyt lounas. Vaikkei ollutkaan nälkä, mutta kello on kaksi, aika siis syödä.
Leijona on töissä viiteen. Harmittaa ja olo on hatara. Suurin mietteeni tänään on ollut "Minkä takia aamuvuorot on aamuvuoroja eikä päivävuoroja? Iltavuorot on iltavuoroja, koska silloin päivä loppuu illalla, ja yövuorot yövuoroja..." En edes itse pysy ajatuksieni perässä, vaikka ne kuinka hitaasti tahansa kulkeekin.
Äsken olin viemässä tyhjää askia roskikseen: avasin parvekkeen oven. Sitten ajattelin että ihan vitun sama, tuuletan sitten samalla, käynpä avaamassa keittiönkin ikkunan niin tulee läpiveto. Laitoin sen sijaan olkkarin valon päälle. Ja tupakka-aski odottelee vieläkin pois heittämistä.
Pupu on tulossa äitinsä kanssa käymään jossakin vaiheessa. Yritän siistiä ulkomuotoani, mutta kaikki vaatteet on sovitettu, tukka pesty kahteen kertaan ja föönattu ja kammattu, mutta mikään ei tunnu asettuvan. Ruma päivä.
En pysty katsomaan valokuvia itsestäni, näytän alienilta. En pysty katsomaan vartaloani peilistä, se on ruma. Luut törröttää, arvet ja tuoreet haavat punoittaa ympäriinsä. Mustelmia siellä mistä joku on erehtynyt tarttumaan kiinni, vatsassa, jonka päällä olen maannut lattialla dataillessani aamun läpeensä. Silmänaluset mustat kuin hiilenpalat, turvoksissa. Posket lommollaan ja suu vääntyneenä irvistykseen. Parempi juosta peilien ohitse ja unohtaa olevansa olemassa.
Naapurinlapset pomppii sängyllä kiljuen. Odotan jousien pongahtavan patjasta läpi ja repivän niiden kintut verille. Olenko huono ihminen? Olen vain niin ärtyisä.
Hyppään vaa'alla ja kiedon mittanauhaa ympärilleni. Liian vähän. Liikaa. En tiedä. En osaa sanoa vieläkään kumpaan suuntaan olen menossa. Ensiviikolla on punnitus, tulen taas paiskotuksi pitkin lattioita. Suunnitelman mukaan tässä vaiheessa piti painaa jo lähemmäs neljäkymmentä, olen vain mennyt aloituspainosta alaspäin.
Anorektikkotyttö lähetti viestin ja kysyi olisiko tänään hyvä päivä nähdä. En tiedä, mitä vastata. En haluaisi lähteä kotoa mihinkään.

Ei kommentteja: