Miun Perhe

Leijona: aviopuoliso Aivovasara: kani Lapset: Jupu, Napsu, Nupsu & Romy

keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Lukko


Fyysisiä tuntemuksia patoutumista ja henkistä väkivaltaa - muuta ei tunnu löytyvän tästäkään päivästä.
Eilen en mennyt kouluun, en minä sitten pystynytkään. Tai pystynyt pakottamaan itseäni noustakseni ylös sängynreunalta, johon istuudun joka aamu ulkovaatteet niskassa kenkiä myöten tuijottamaan kun aika juoksee. Puhelin kädessä valmiina näpyttämään luokanvalvojalle ja Elmolle viestit, että en tänään ole tulossa. Tekosyiden väriä pienen muutaman rivin tekstin joukkoon, ja sitten pahan olon purkautumista koko päivän jatkuvana tärinänä.
Lähteminen on niin hankalaa.
Kyllä minä koulussa voin olla.

Romantikkojen mukaan elämäni pitäisi nyt olla ruusunpunaista. Maanantai päättyi kukkakimppuun, allekirjoitettuun avioeropaperiin ja tummanpunaiseen sormuskoteloon.
Jo nyt rehut näyttävät menettäneen loistonsa, paperi on viety sinne minne kuuluukin ja sormus toivottavasti on palautettu vähin äänin. Minä en halua edes nähdä sitä. Ja se tietää sen. Että kyllä minä voin rakastaa, mutta en luvata mitään ikuista. En suostu luopumaan ainoasta elävästä haaveestani; tylsästä yksitoikkoisesta arjessa. Perheestä. Vaimosta ja lapsista, rivaripäädystä ja 5-ovisesta autosta, Volvoa en kyllä ikinä halua.
Voin pyytää anteeksi sitä että en ole edes kahtakymmentä täyttänyt, että minulla ei vielä ole ollut mitään, ja sillä on. Sillä on ollut se kaikki jo. Parempi katsoa vain rauhassa.
I never promised you a rosegarden.

Saan sovittua hoitajani kanssa viikottaisista käynneistä. Ja lääkärinajan.

Käyn äitin kanssa "pienellä lenkillä", kaksi tuntia juoksemista tuli perseen alla, parempi aloittaa kevyesti kun ei puoleen vuoteen ole saanut itseään liikkeelle/saanut lupaa liikkua. Anoreksia-minä on innoissaan kivistävistä monet penikat kokeineista pohkeistani huolimatta ja yrittää jättää iltapalan välistä, aamupalan välistä ja kouluruuan välistä.
Hoitajani kysyy ensimmäistä kertaa, ajattelenko sairastavani syömishäiriötä, ja minkä nimistä. Se säpsähtää silminnähden kun kajautan karheutuneella äänelläni bulimiaa.
Se kysyy miten olen syönyt ja nukkunut, ja välttelen ja kerron nukkuneeni nyt ihan hyvin. Entä syönyt?
Ihan hyvin? En ole oksentanut sunnuntain jälkeen.
(sitten tuli tämä päivä)
Miksi niin?
Ruoka on kallista. Ajattelen asiaa, mutta jätän sitten ostamatta. Eiköhän se ruuan kanssa pelleily ole aika edesvastuutonta, siirtää ahdistuksensa johonkin konkreettiseen jota voi hallita. Olemalla syömättä, tai syömällä ja oksentamalla. Sen sijaan että tekisi pienen itsetutkiskelumatkan ja selvittäisi miksi tälläistä peliä täytyy pelata.


Niin minä ajattelenkin. Päivittäin. Kuinka helppoa se olisi, olla vain syömishäiriöinen. Ahdistua asiasta jolla on kasvot.

Lattialla odotti kortti mummilta - loukkaantunutta solvausta rivi toisensa perään, juuri sellainen jonka itsekin voisin lähettää.
"Olen pettynyt kun en nähnyt sinua pyhänä -- olen väsynyt."
Totta kai otan sen itseeni. Että olen tehnyt väärää. Kun en itsemurhahimoissani ole edes isoäitiäni käynyt tervehtimässä vain siitä syystä että kenen vain naaman näkeminen nostatti kyyneleet silmiin.
Vaikka olen se lapsenlapsi joka käy siellä useiten. Se jota inhottaa katsella rappeutumista, se joka puristaa kyntensä käsivarteensa ja nyökyttelee päätään kuunnellessaan itseääntoistavia kertomuksia edellispäiväisestä, vai maanantaisesta, vai viimeviikollako se olikin, ja olikohan se Katja, vai Paula, vai Memma jonka näki kaupassa nyt taas. Se joka ei oikeasti jaksa, mutta jaksaa silti, koska muut eivät jaksa edes välittää.
Äiti ei voi nyt tätä asiaa hoitaa, ne menee iskän kanssa lauantaina naimisiin.
Ja minulla on olevinaan kiire sen puvun kasaamisen kanssa.

Eilen jaksoin vähän, tänään taas kaikki tuntuu kaatuvan päälle.
Tunnin päästä on kirjoitusryhmä. Ehkä se tekee hyvää, en saa itsestäni mitään irti.

7 kommenttia:

nccy kirjoitti...

Outs. No ei varmaan ainakaan kovin hyvää, vaikka olen äidin kanssa ihmeen paljon jutellutkin. Hoputan niitä niihin SYLI :n läheisten vertaistuki ryhmiin, vaikka ei mutsi uskaltanut vielä tällä viikolla mennä.

Itsekästä puuhaa tälläinen. Riipasee.

♥ x 1000

(sori en osaa nyt itse kommentoida mitn :<)

Anonyymi kirjoitti...

Minullakin on joka arkiaamu valtataistelua itseni kanssa, että lähdenkö sinne kouluun vai en. Inhoan koulurakennusta, inhoan niitä ihmisiä, inhoan tilanteita, inhoan stressiä. Olen altis kaikelle ja mieleni vastaanottaa kaikki sille annettu -> esimerkkinä syömisen lopettaminen ”myötätuntona” sinua kohtaan. Viikko ja kolme päivää mennyt ja 3 kiloa vähemmän. Itse asiassa tuntuu ihan hyvältä, kun ei syö.
Toivottavasti menit sinne kirjoitusryhmään, ja se todella teki hyvää sinulle. Huomenna on jo torstai, kohta on jo viikonloppu ja saa taas kaksi luvallista lomapäivää. Vaikka tänään tuntui, että kaikki kaatui niskaan, sait ainakin sovittua tapaamisista hoitajasi kanssa.

Tsemiä loppuviikolle.

P.s. Haluaisin vain mielenkiinnosta tietää, että pidätkö siitä, että sinulle kommentoidaan? Tai siitä, että esimerkiksi minä valitan itsestäni, vaikkei sinua luultavasti edes kiinnosta? Tai siitä, että romanisoin kommenttiboksiisi, enkä pidä omaa blogia jossain muualla?
Voin lopettaa, koska en halua vaivata ihmisiä turhuuksillani.

Anttu kirjoitti...

Ei se minua haittaa alkuunkaan, mutta olisihan se ihan kiva saada teikäläisenkin jorinoita lukea, jotenkin jää yksipuoliseksi tämä.
Mutta syö vain, minäkin syön nyt. Opettelu on aika hyvässä vaiheessa.

vekku kirjoitti...

Niin kai.. Jonkinlaista äidistä vieroittautumista, vaikka siitä on jo muutama vuosi kun muutin porukoilta omaan kotiin. Sillain irrouttautunut niiden arkielämästä, äitilläkin on tietty omat menot ja vissiin aika kiireistä nyt. Syksy ja pimeys lisää kaikenlaista kaipuuta.

Koita pärjäillä sinä. Sukulaissuhteissa on kaikenlaisia kiemuroita ja ne tuntuu tuplasti raskaammilta, kun itse on sairas.

Laura kirjoitti...

Sori, jään sun teksteistäs aina niin sanattomaks. En keksi mitään pelkkiä sanoja joilla parantaa sun oloa, mut uskon niin vahvasti et oot ihana ihminen ja et ansaitse kaikkea paskaaks.

Jaksa hei huominenkin? <3

xxxx Kafi

girlygirl kirjoitti...

Niinpä. Ei tullut lamaannus tai luovutus-olo. Sain ehkä vääränlaisia onnistumisen/voimaantumisen/kontrollintunteita tästä, mutta silti olo on se, että tästä nyt vain ylöspäin mars. Ei katastrofia.

Tsemppiä sinullekin!

Anonyymi kirjoitti...

En ole ennen tänne kommentoinut, mutta pakko sanoa, että kirjoita hyvä ihminen kirja! Olet uskomaton kirjoittaja, teksti vie mukanaan täysin. Kunnes sitten yhtäkkiä tulee surullinen mieli, ei tämä olekaan hyvin kirjoitettu uskomaton tarina, vaan elämää jota sinä elät. Helpompaakin elämäsi voisi olla. Tsemppiä, käytä lahjakkuuttasi johonkin tervehdyttävään!

Nimetön